.   Επιστροφή Αρχική σελίδα Αρχική           
                                                     ..: Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η   Π Ο Λ Ι Τ Ω Ν 000 ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ :..
                                                           | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ| ΔΕΛΤΙΑ  ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ | ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ |
    ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  ΔΙΟΙΚΗΣΗ 

  ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
  στο Δημαρχείο 

  ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 
  εκτός Δημαρχείου  

  ΠΑΙΔΕΙΑ 

  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ  
   *Ανακοινώσεις
   *Δελτία Τύπου
   *Αποφάσεις
.

  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΗΜΟΥ 

  ΙΣΤΟΡΙΑ 6.000 ΧΡΟΝΩΝ  

  ΜΝΗΜΕΙΑ - ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ  

.

  ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙΡΟΥ
  για τον Ορχομενό  
  Ε Π Ι Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α 

 
   Δελτία Τύπου  2018

 

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24-12-2018 

 

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30-10-2018 

 
Η μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2018.

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 08-09-2018 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ & ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΔ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΣΤΟ ΑΠΟΓΕΙΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΟΡΕΙΑΣ

    Μετά την πρωινή συνέντευξή του στον Sirio FM, ο Δήμαρχος Ορχομενού και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος, δεν μπορούσε παρά να κάνει γνωστά τα μελλοντικά σχέδιά του κοιτώντας στα μάτια τους δημότες του, όπως πάντα έκανε εξάλλου στη μέχρι τώρα πορεία του. Έτσι το βράδυ της Τετάρτης 5 Σεπτεμβρίου 2018, στο χαιρετισμό του στη Γιορτή Πέστροφας 2018, μπροστά σε κοινό 4.000 και πλέον ατόμων, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό αυτοδιοικητική δράση μετά το τέλος της θητείας του.
    Φανερά συγκινημένος έκανε αρχικά μια σύντομη αναφορά στη μέχρι τώρα πορεία του και ευχαρίστησε πρώτα από όλους τους Ορχομένιους και Ορχομένιες που τον τίμησαν τόσο σαν επαγγελματία όσο και σαν Νομαρχιακό Σύμβουλο και δίνοντάς του την ευκαιρία να είναι δήμαρχός τους για 3 θητείες. Φυσικά δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει επίσης τους άξιους συνεργάτες του, που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει τίποτε, τους ανθρώπους που είτε εκλέχθηκαν ή όχι αγωνίστηκαν στο πλευρό του για το καλό του τόπου μας. Τέλος ευχαρίστησε την οικογένειά του και ιδιαίτερα την σύζυγό του Ευγενία, που ενώ δεν διεκδικούσε τίποτε για την ίδια ήταν πάντα στο πλευρό του στηρίζοντάς τον και χαρίζοντάς του έναν γιο και μέσα από αυτόν 2 υπέροχα εγγονάκια.
    "Πρέπει να ξέρει κανείς πότε να αποχωρεί" τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος, "έφτασα στο ανώτερο αξίωμα να εκπροσωπώ όλους τους Δημάρχους της Στερεάς Ελλάδας σαν πρόεδρος της ΠΕΔ αλλά πάντοτε τόνιζα Δήμαρχος Ορχομενού. Θα είμαι πάντοτε στη διάθεση του τόπου μας για οπουδήποτε χρειάζεται η βοήθειά μου, είτε μέσα από τις γνωριμίες, είτε μέσα από την εμπειρία που αποκόμισα όλες αυτές τις δεκαετίες στην αυτοδιοίκηση και ίσως αποτυπώσω αυτές τις γνώσεις μου και σε ένα βιβλίο. Σας ευχαριστώ και πάλι μέσα από τα βάθη της ψυχής μου".
    Το έργο του ανθρώπου της αυτοδιοίκησης Λουκά Υπερήφανου θα το αποτυπώσει σίγουρα η ιστορία, αλλά θα πρέπει να μείνει στη μνήμη όλων πως το σύνθημά του ήταν και είναι πως ο ίδιος είναι με το "κόμμα της Αυτοδιοίκησης".

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 08-09-2018 

Οι νέοι Αντιδήμαρχοι Ορχομενού

Οι νέοι Αντιδήμαρχοι Ορχομενού, με θητεία από 7/9/2018 μέχρι 31/8/2019, είναι οι κ.κ. Λουκάς Μέττας, Γιάννης Κόκκινος, Βαρβάρα Σκαγιάκου και Κωνσταντίνος Ζυγογιάννης.
Αναλυτικά για τα καθήκοντα καθενός μπορείτε να δείτε εδώ.

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 08-09-2018 

Αλλαγή στην υπηρεσιακή ηγεσία του Δήμου Ορχομενού

Μετά από 30 χρόνια υπηρεσίες, με δέκα από αυτά στη θέση του Δ/ντη Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, ο κ. Στάμος Μιχαλοστάμος συνταξιοδοτήθηκε και παρέδωσε και τυπικά τα καθήκοντά του στη νέα Διευθύντρια του Δήμου Ορχομενού κα Κρυσταλλία Φορτάτου. Η κα Φορτάτου, με 20ετή εμπειρία επίσης, εκτελούσε μέχρι πρότινος τα καθήκοντα της Προϊσταμένης Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Μέριμνας.
Ο Δήμαρχος Ορχομενού και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος ευχαρίστησε τον κ. Μιχαλοστάμο για την πολύχρονη συνεργασία τους και στην κα Φορτάτου ευχήθηκε «καλό ξεκίνημα» στα νέα της καθήκοντα.

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30-08-2018 

Συγχαρητήριο μήνυμα στη νεολαία μας από τον Δήμαρχο Ορχομενού κ. Λουκά Υπερήφανο

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τους εισακτέους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτέλεσε σε εκείνους και τις οικογένειές τους την ολοκλήρωση μιας βασικής διαδρομής, που άλλους τους οδηγεί σε κάποιο πανεπιστημιακό ίδρυμα και άλλους όχι.
Για εκείνους που δεν τα κατάφεραν, η ζωή είναι βέβαιο ότι θα τους χαρίσει κι άλλες ευκαιρίες. Για εκείνους που πέτυχαν τους στόχους τους, είναι επίσης βέβαιο πως μπροστά τους ανοίγονται νέοι ορίζοντες.
Προσωπικά τους εύχομαι «καλή σταδιοδρομία».
Να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να γίνουν χρήσιμοι πολίτες για την κοινωνία μας.
Κάθε καλό στο νέο σας ξεκίνημα

Λουκάς Υπερήφανος
Δήμαρχος Ορχομενού
Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27-07-2018

Ψήφισμα Συμπαράστασης από το Δ.Σ. του Δήμου Ορχομενού
για την εθνική τραγωδία


ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ορχομενού μπροστά στην εθνική τραγωδία από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Περιφέρεια Αττική,
αποφασίζει ομόφωνα:

1. Εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη του για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους συγγενείς τους.

2. Εκφράζει την ευγνωμοσύνη του σ` εκείνους που αγωνίστηκαν για να διασώσουν τους συνανθρώπους μας με όλες τους τις δυνάμεις.

3. Ζητά από την Πολιτεία να κινητοποιήσει άμεσα όλες τις απαραίτητες δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού για την ολόπλευρη στήριξη των πληγέντων.

4. Συντάσσεται με την απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ να συνδράμει οικονομικά απευθείας τους πληγέντες Δήμους μέσω του Λογαριασμού Αλληλεγγύης
«Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΙΒΑΝ GR90 0110 1510 0000 1510 0284 874».

5. Καλεί τους δημότες του Δήμου μας σε κάθε μορφή αλληλεγγύης στους πληγέντες και ο Δήμος Ορχομενού αναλαμβάνει την υποχρέωση να συνδράμει με τα μέσα και τους πόρους που διαθέτει.

7. Το παρόν Ψήφισμα να σταλεί στους Δήμους Ραφήνας-Πικερμίου, Μαραθώνος και Μεγαρέων, καθώς και στην Κυβέρνηση.


Ο Πρόεδρος: Λάμπρος Αριστ. Ρόδης, Ο Γραμματέας: Αλέξανδρος Ζυγογιάννης

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21-06-2018

 


ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
σε Δημότες με το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής
της Vodafone

 

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30-03-2018

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28-03-2018


ΤΟ  ΠΟΣΙΜΟ  ΝΕΡΟ  ΣΤΗΝ  Τ.Κ.  ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ

    Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από μια απόφαση της Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας για την προσωρινή παύση λειτουργίας του Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Ακραιφνίου και τις μεγάλες διαστάσεις που έλαβε από τα «Μέσα Ενημέρωσης και Κοινωνικής Δικτύωσης» για την ποιότητα του πόσιμου ύδατος του δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Ακραιφνίου, ανακοινώνουμε τα εξής:

Α) Όλα τα δίκτυα Ύδρευσης του Δήμου Ορχομενού αλλά και ειδικότερα της Τ.Κ. Ακραιφνίου απολυμαίνονται και ελέγχονται τακτικά σύμφωνα με την ΚΥΑ Υ2/2600/2001 καθώς και όλες τις μεταγενέστερες ερμηνευτικές εγκυκλίους.

Β) Τα αποτελέσματα της τακτικής προληπτικής δειγματοληπτικής εξέτασης (Χημικής και Μικροβιολογικής) που έκανε ο Δήμος Ορχομενού σε πιστοποιημένο εργαστήριο την Δευτέρα 26/03/2018 καθώς της έκτακτης που έγινε την Τρίτη 27/03/2018 και τις γνωματεύσεις θεράποντων Ιατρών των ασθενών μαθητών που ενημέρωσαν σχετικά και τους μαθητές του Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Ακραιφνίου, δείχνουν ότι η ασθένεια των μαθητών ουδεμία σχέση έχει με την ποιότητα του παρεχόμενου πόσιμου ύδατος.

    Κατόπιν τούτων και προς αποφυγή διασποράς ψευδών ειδήσεων, ενημερώνουμε ότι ο μόνος αρμόδιος για την παροχή πληροφοριών για την ποιότητα του ποσίμου ύδατος στον Δήμο μας και στις δημοτικές μας κοινότητες, είναι ο Δήμος Ορχομενού δια των αρμοδίων Υπηρεσιών του .
 


Ο Αντιδήμαρχος
υπεύθυνος ύδρευσης
ΝΤΑΒΑΛΟΥΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 


 

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25-03-2018

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 στον ΟΡΧΟΜΕΝΟ


Φωτογραφίες από την παρέλαση ΕΔΩ
 

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27-02-2018

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ
 

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15-02-2018

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

15 Φεβρουαρίου 2018

Ο Δήμος Ορχομενού παρακολουθεί τις ανησυχητικές εξελίξεις για την πορεία της ΛΑΡΚΟ και την αγωνία των εργαζομένων όπως αυτές εκφράζονται μέσα από τις ανακοινώσεις των Σωματείων τους.
Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του Δημάρχου κ. Λουκά Υπερήφανου, το Δημοτικό Συμβούλιο Ορχομενού εκφράζει ομόθυμα την στήριξή του στον αγώνα τους και αντιπροσωπεία του θα παραστεί στη σημερινή συνάντησή τους στην Αθήνα.

Ακόμη, ΟΜΟΦΩΝΑ, στηρίζει τις θέσεις τους για:

• Συνέχιση Λειτουργίας της Εταιρίας
• Εξασφάλιση Όλων των Θέσεων Εργασίας
• Διατήρηση όλων των κεκτημένων
• Λειτουργία κάτω από Δημόσιο Έλεγχο

Ζητάμε από τον Πρωθυπουργό να τηρήσει τις δεσμεύσεις του για τη ΛΑΡΚΟ.

Για το Δημοτικό Συμβούλιο Ορχομενού


Ο Πρόεδρος                                  Ο Γραμματέας

    Λάμπρος Αρ. Ρόδης                 Αλέξανδρος Ζυγογιάννης

 

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10-02-2018

ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
 

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10-02-2018Η ΔΕΠΟΔΑΛ ΑΕ ΟΤΑ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 στα γραφεία του ΧΥΤΑ Λιβαδειάς (περιοχή Αράσκοβα – Τουρκοπούλα).
Παρόντες ήταν: Η Πρόεδρος της ΔΕΠΟΔΑΛ ΑΕ και Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου, Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΠΟΔΑΛ ΑΕ και Δήμαρχος Ορχομενού κος Λουκάς Υπερήφανος, Ο Δήμαρχος Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας και μέλος του ΔΣ της ΔΕΠΟΔΑΛ ΑΕ κος Ιωάννης Γεωργακός καθώς επίσης και όλα τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΠΟΔΑΛ ΑΕ οι οποίοι ευχήθηκαν στους εργαζόμενους και στους συνεργάτες της ΔΕΠΟΔΑΛ ΑΕ να έχουν μία καλή και δημιουργική χρονιά, καθώς και προσωπική και οικογενειακή υγεία.

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 02-01-2018

 

Το κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ
έτοιμο για παράδοση
.

 

Τα αρχεία ανοίγουν σε μορφή pdf και γιαυτό ο υπολογιστή σας πρέπει να διαθέτει το
Acrobat Reader
ή κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα.
Μπορείτε να κατεβάσετε το Acrobat Reader από ΕΔΩ.
ΑΡΧΕΙΟ
ΔΕΛΤΙΩΝ ΤΥΠΟΥ
2019
2018
2017
2016
2015
2014

 

 
        Δήμος Ορχομενού | Υλοποίηση & Διαχείριση: Ειδικός Συνεργάτης Δημάρχου Ορχομενού