Με αφορμή την κατά πλειοψηφία έγκριση της υποχρεωτικής από το νόμο πρώτης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους από το Δημοτικό Συμβούλιο Ορχομενού, η Δήμαρχος Βούλα Καράλη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που απειλούν την Ελλάδα, το δήμο μας και τους πολίτες, οφείλω να ενημερώσω τους δημότες μας για τη στάση που επέδειξαν οι παρατάξεις της μειοψηφίας του ΔΣ (πλην του συνδυασμού του Πρ. Εμμανουηλίδη) στην πρόσφατη, αναγκαστική, κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του σώματος όπως προβλέπεται από την νομοθεσία.

Οι συνδυασμοί των κυρίων Νταβαλούμη και Χριστακάκη ενώ αρχικά “τορπίλισαν” τη δια περιφοράς συνεδρίαση του σώματος, διαδικασία που υιοθετήθηκε χωρίς προβλήματα από το σύνολο των δήμων της χώρας, καθώς προβλέπεται ρητά ως ένας από τους τρόπους διεξαγωγής του, ακολούθως δεν παρέστησαν και στην αναγκαστική, κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση που πρόταξε ο πρόεδρος του ΔΣ λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, με προφανή σκοπό τη ματαίωση της συζήτησης του θέματος.

Η υποχρεωτική 1η αναμόρφωση του προϋπολογισμού εγγυάται την εύρυθμη λειτουργία του δήμου και η όποια καθυστέρηση στην εξέτασή του, στην πιο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και τον ίδιο το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα ήταν καταστροφική για το δήμο και τους πολίτες.

Νίπτω τας χείρας μου σχολαστικά και αφήνω στην κρίση των συμπολιτών μας που υπομονετικά Μένουν Σπίτι, τακτικισμούς και συμπεριφορές που εξυπηρετούν μόνο μικροπολιτικά οφέλη και θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους και τη λειτουργία του δήμου μας.

Με πειθαρχία, ενημέρωση, ψυχραιμία και χωρίς πανικό θα ξεπεράσουμε αυτή την κρίση και όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.

Μένουμε σπίτι, ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ-ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ-ΑΤΟΜΙΚΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Print Friendly, PDF & Email