Η ΕΡΤnews και η εκπομπή ΦΑΣΜΑ παρουσίασε ένα πολύ όμορφο ρεπορτάζ για το όραμα της τοπικής μας κοινωνίας, την υλοποίηση του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού και την πολύχρονη και συλλογική προσπάθεια που στοχεύει στην ανάδειξη των θησαυρών του τόπου μας.

Λίγο πριν την επίσημη παράδοση του αναστυλωμένου Αρχαίου Θεάτρου Ορχομενού και την φιλοξενία της κωμωδίας «Ο Πλούτος» του Αριστοφάνη από το Εθνικό Θέατρο στις 5 του Σεπτέμβρη 2024, η δημοσιογράφος κα Αλεξία Καλαϊτζή συνομίλησε με πρόσωπα που συνέβαλαν ώστε αυτή η ιδέα να πάρει σάρκα και οστά, να γίνει το έργο πραγματικότητα και, μέσα από αυτό, η τοπική κοινωνία να αποκτήσει μια νέα αναπτυξιακή πνοή.

Στην εκπομπή μίλησαν διαδοχικά η αρχαιολόγος της ΕΦΑ Βοιωτίας κα Πηνελόπη Κουρκούτη, ο βετεράνος χημικός και συγγραφέας κ. Κώστας Τσάπρας, η δασκάλα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ορχομενού κα Άννα Μονοχάρη , o επιχειρηματίας κ. Κωνσταντίνος Τσαμπάς, ο καλλιτέχνης κ. Θανάσης Βούτσας και ο δημοσιογράφος, Πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Ορχομενού και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για το Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού κ. Λάμπρος Ρόδης.

Όσοι δεν καταφέρατε να δείτε την εκπομπή, πατήστε εδώ και δείτε την μέσα από την πλατφόρμα του ERTFLIX (το αφιέρωμα στον Ορχομενό βρίσκεται μετά το 40ο λεπτό της εκπομπής)

 

Print Friendly, PDF & Email