Ύστερα από τη μεσολάβηση σαράντα ετών από το 1ο Διεθνές Αρχαιολογικό Συνέδριο, που διοργανώθηκε στις 15 – 16 Σεπτεμβρίου 1984 στον Ορχομενό, ο Δήμος Ορχομενού και η ΕΦ.Α. Βοιωτίας συνδιοργανώνουν το Διεθνές Αρχαιολογικό Συμπόσιο Ορχομενού, στην έδρα του ιστορικού μας Δήμου.

Το τριήμερο Συμπόσιο με τον γενικό τίτλο «Μινύες έως τα πέρατα του κόσμου», θα υλοποιηθεί στις 27-28 Σεπτεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Ορχομενού «Ευάγγελος Μπασιάκος» (Πέτρινα) και στις 29 Σεπτεμβρίου 2024 στο Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού, με την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και την υποστήριξη της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Στόχος του Δήμου Ορχομενού είναι αυτή η νέα γνώση να αποτελέσει πνευματική παρακαταθήκη, να γίνει νέα πηγή έμπνευσης, νέα αφορμή ερευνών και μελετών, πολιτιστικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας εμπνευσμένη από τους “Μινύες”!

Όλες οι εργασίες θα μεταδοθούν με ζωντανή ροή βίντεο (Livestreaming) μέσα από το κανάλι του Δήμου μας στο YouTube για να μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι από μακριά.

Χρυσοί Χορηγοί του Διεθνούς Αρχαιολογικού Συμποσίου Ορχομενού
είναι η EUROBANK και η COSMOTE

Διαβάστε το δελτίο τύπου και το πρόγραμμα του συνεδρίου: