ΕΡΓΟ:

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ. ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗΣ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΕΛ. ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΓΟΣ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ- Β ΦΑΣΗ (ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ).

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΡΑΞΗΣ

Το φυσικό αντικείμενο της Β’ φάσης της πράξης περιλαμβάνει :

  • την ολοκλήρωση της δοκιμαστικής λειτουργίας του ΚΕΛ και της εκπαίδευσης του προσωπικού του ΚτΕ.
  • την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων των οικισμών Αγ. Δημητρίου και Διονύσου και τη σύνδεσή τους στο κεντρικό αντλιοστάσιο Ορχομενού καθώς και την κατασκευή εξωτερικών διακλαδώσεων των παραπάνω οικισμών.
  • την αντικατάσταση του παλαιού κεντρικού αγωγού ακαθάρτων (ΚΑΑ) του Ορχομενού και την κατασκευή εξωτερικών διακλαδώσεων αποχέτευσης για τη σύνδεση των ακινήτων του οικισμού Ορχομενού με το υφιστάμενο ή υπό κατασκευή αποχετευτικό δίκτυο.
  • τις εργασίες αποκατάστασης του υφιστάμενου παλαιού δικτύου αποχέτευσης πλην του Κ.Α.Α. με συμβατικές σκαπτικές μεθόδους αλλά και με σύγχρονες  μη σκαπτικές μεθόδους (εσωτερική επισκευή)  όπου αυτό είναι εφικτό.

Πιο αναλυτικά, το φυσικό αντικείμενο της Β φάσης της πράξης περιλαμβάνει:

ΥΠΟΕΡΓΟ 1:

Εκπαίδευση του αρμόδιου για την λειτουργία του ΚΕΛ προσωπικού του Φορέα Λειτουργίας, από τον ανάδοχο του υποέργου 1 κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής λειτουργίας του ΚΕΛ, στο πλαίσιο των συμβατικών του υποχρεώσεων, ώστε να είναι σε θέση να λειτουργεί καλώς και εύρυθμα το ΚΕΛ, να προβαίνει στους απαραίτητους ελέγχους και προληπτικές ενέργειες, καθώς και στις απαιτούμενες διορθωτικές ενέργειες (αποκαταστάσεις βλαβών, αντικατάσταση εξοπλισμού κ.λπ.) και να διασφαλίζει την ικανοποίηση των απαιτήσεων και όρων της ΑΕΠΟ.

Το προαναφερόμενο φυσικό αντικείμενο του υποέργου 1 αποτελεί ποσοστό 55% της δοκιμαστικής λειτουργίας του ΚΕΛ (καθώς το υπόλοιπο 45% της δοκιμαστικής έχει υλοποιηθεί στα πλαίσια της Α’ Φάσης της πράξης)

ΥΠΟΕΡΓΟ 2:

Δεν υφίσταται (αφορούσε υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου για την Α’ Φάση της πράξης).

ΥΠΟΕΡΓΟ 3:

Επίβλεψη των σκαπτικών εργασιών των υποέργων 5 και 8 από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας

ΥΠΟΕΡΓΟ 4:

Δαπάνες για την ηλεκτροδότηση των πέντε (5) ενδιάμεσων αντλιοστασίων του υποέργου 6 και τη σύνδεσή τους στο δίκτυο της Δ.Ε.Δ.Η.Ε.

ΥΠΟΕΡΓΟ 5:

Δεν ολοκληρώθηκε και το υπολειπόμενο φυσικό αντικείμενο μεταφέρθηκε στο υποέργο 8.

ΥΠΟΕΡΓΟ 6:

Κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων των οικισμών Αγ. Δημητρίου και Διονύσου και  σύνδεσή τους στο κεντρικό αντλιοστάσιο Ορχομενού, από όπου θα προωθηθούν στο ΚΕΛ Ορχομενού.  Περιλαμβάνεται η κατασκευή δικτύων βαρύτητας από αγωγούς πολυαιθυλενίου δομημένου τοιχώματος Φ200/14.410 μέτρα, Φ250/1.510 μέτρα, Φ315 1040 μέτρα, η κατασκευή δικτύων υπό πίεση από αγωγούς  πολυαιθυλενίου (ΡΕ) DN200/9.415 μέτρα, η κατασκευή πέντε (5) ενδιάμεσων αντλιοστασίων καθώς και η κατασκευή 570 εξωτερικών διακλαδώσεων της  αποχέτευσης από τη ρυμοτομική γραμμή των ακινήτων μέχρι τη θέση του  κεντρικού αγωγού.

ΥΠΟΕΡΓΟ 7:

Επίβλεψη των σκαπτικών εργασιών του υποέργου 6 από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας.

ΥΠΟΕΡΓΟ 8:

Αντικατάσταση του παλαιού κεντρικού αγωγού ακαθάρτων του Ορχομενού που ξεκινάει από την οδό Μινύου  έως και τον αγωγό διατομής Φ400mm πριν την είσοδο στο αντλιοστάσιο, στον οποίο έχουν διαπιστωθεί σημαντικά προβλήματα. Ο νέος κεντρικός αγωγός ακαθάρτων θα είναι μήκους 1.635 μέτρων και διατομής Φ200/400 μέτρα, Φ250/295 μέτρα, Φ400/730 μέτρα, Φ500/210 μέτρα  από σωλήνες πολυαιθυλενίου διπλού δομημένου τοιχώματος.

Κατασκευή εξωτερικών διακλαδώσεων αποχέτευσης για τη σύνδεση των ακινήτων του οικισμού Ορχομενού με το υφιστάμενο ή υπό κατασκευή αποχετευτικό δίκτυο. Ειδικότερα, θα κατασκευαστούν 1.622 τέτοιες συνδέσεις που θα συνδέσουν τα ακίνητα με το αποχετευτικό δίκτυο.

Εργασίες αποκατάστασης του υφιστάμενου παλαιού δικτύου αποχέτευσης πλην του Κ.Α.Α. με συμβατικές σκαπτικές μεθόδους  αλλά και με σύγχρονες  μη σκαπτικές μεθόδους (εσωτερική επισκευή) με αυτοκινούμενα φορεία ρομπότ «packer» με compressor,  με επικόλληση με ειδική ρητίνη 2 συστατικών, υφάσματος υαλοβάμβακα (τετραπλής στρώσης), ενισχυμένης μηχανικής αντοχής, όπου αυτό είναι εφικτό

ΥΠΟΕΡΓΟ 9:

Υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου για το υποέργο 8

 

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).