O Δήμος Ορχομενού ανάμεσα στους 52 Δήμους που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ»

Ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Γεώργιος Τζαβάρας παρευρέθηκε χθες, Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης  και στην ειδική εκδήλωση – παρουσίαση της δράσης  «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ»  για τις Smart Cities, που υλοποιείται μέσω του Προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» του ΕΣΠΑ 2021-2027 με συνολικό προϋπολογισμό 235.285.163 ευρώ.

Την δράση  παρουσίασαν οι Υπουργοί Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου,  παρουσία του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Λάζαρου Κυρίζογλου, του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου και του Προϊσταμένου της Ειδικής Υπηρεσίας του Προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης Μανόλη Γιαμπουρά.

Ο Δήμος Ορχομενού είναι ένας από τους 52 Δήμους της χώρας που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός τον ΟΤΑ», με προϋπολογισμό 318,210.74 ευρώ.

Το Πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ» στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) με έξυπνες εφαρμογές τεχνολογίας και πληροφορικής προς όφελος των κατοίκων, των επιχειρήσεων, αλλά και των επισκεπτών των Δήμων.

Ειδικότερα οι δράσεις έχουν στόχο τη βιώσιμη μετακίνηση, την εξοικονόμηση ενέργειας, την ενδυνάμωση της τοπικής δημοκρατίας, την προστασία από κυβερνο-επιθέσεις, την ενίσχυση των ψηφιακών υποδομών και ευρύτερα τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών, των επιχειρήσεων και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Από το σύνολο των προτάσεων που υπέβαλαν οι 312 Δήμοι, οι πέντε δημοφιλέστερες είναι οι ακόλουθες:

  • Η ολοκληρωμένη υποδομή  προστασίας από κυβερνοεπιθέσεις (Network Firewall, Endpoint security κλπ.) και η παροχή συστήματος τηλε-εργασίας που    επιλέχθηκε από 165 Δήμους
  • Η κεντρική ενιαία πλατφόρμα διαχείρισης και συλλογής δεδομένων δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού των ΟΤΑ που επιλέχθηκε από 149 Δήμους
  • Η οργάνωση γραφείου κίνησης και η διαχείριση δημοτικού στόλου οχημάτων που επιλέχθηκε από 145 Δήμους
  • Ο έξυπνος οδηγός Πόλης / Δήμου με καταγραφή τοπικών επιχειρήσεων που επιλέχθηκε από 144 Δήμους
  • Το σύστημα διαχείρισης ηλεκτρονικών πληρωμών που επιλέχθηκε από 135 Δήμους

 

«Είχα την χαρά να συναντηθώ με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο και τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Παπαστεργίου στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ένταξη των 52 δήμων στη δράση «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΟΤΑ» που στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των Δήμων με έξυπνες εφαρμογές τεχνολογίας και πληροφορικής που βοηθούν στην εξυπηρέτηση των δημοτών, των επιχειρήσεων και των επισκεπτών των Δήμων. Ένα έργο, που ο σχεδιασμός ξεκίνησε μερικά χρόνια πριν, ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί!»,

δήλωσε ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Γεώργιος Τζαβάρας.

Print Friendly, PDF & Email