08 Ιούλ 2024

Εγκαινιάστηκε η νέα πλατεία της Δ.Κ. Παύλου στο δήμο Ορχομενού

Εγκαινιάστηκε την Κυριακή, 7 Ιουλίου 2024, από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Ορχομενού η νέα πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας Παύλου, με οικοδεσπότες τον Δήμαρχο Ορχομενού κ. Γεώργιο Τζαβάρα και τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Παύλου κ. Ηρακλή Ντουφεξή.

Τον αγιασμό τέλεσε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος π. Ανδρέας Δάρρας και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Παύλου π. Ιωάννης Μιχαλόπουλος.

Η νέα πλατεία, που σχεδιάστηκε από τους Αρχιτέκτονες κκ. Χρήστο Πατάκο και Ιωάννα Σμύρου, κατασκευάστηκε από την εταιρεία Hellas Sod με την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ορχομενού, με ευθύνη της προϊσταμένης κας Λεμονιάς Σταματάκη και αποτελεί ένα στολίδι για το κέντρο του Παύλου και παράλληλα ένα νέο χώρο για την ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων για την τοπική κοινωνία.

Την τελετή των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής Βοιωτίας κα Γιώτα Πούλου, ο τ. Βουλευτής Βοιωτίας κ. Ανδρέας Κουτσούμπας, ο τ. Δήμαρχος Ορχομενού κ. Κώστας Ξηρογιάννης, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας κα Λουκία Θεοδώρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κ. Γιώργος Ντασιώτης, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κα Φανή Παπαθωμά, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομενού κ. Λάμπρος Ρόδης, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Γιάννης Νταντούμης και Γιάννης Φουρτάκας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ. Μαρία Ξηρογιάννη, Γιάννης Ζυγογιάννης, Αλέκος Βασιλείου και Γρηγόρης Ξηρογιάννης, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Λουτσίου κ. Γιώργος Καπουνίκης, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Κόκκίνου κ. Αριστείδης Ντελής, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Ακραιφνίου κ. Κώστας Μαυροδήμος, μέλη τοπικών Συμβουλίων, o Αστυνομικός Δντης Ν. Βοιωτίας κ. Ηλίας Μπακούμης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ορχομενού κ. Στάμος Μιχαλοστάμος, η προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών κα Λεμονιά Σταματάκη, εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα της βραδιάς σχεδίασε ο νεοσύστατος Πολιτιστικός Σύλλογος Παύλου «Υηττός», ο νέος «πολιτιστικός πνεύμονας» της τοπικής κοινότητας, ο οποίος με αφορμή την τελετή των εγκαινίων, ξεκίνησε και μια ακόμα σημαντική δράση που αφορά συγκέντρωση χρημάτων για την αναστήλωση της «Παναγίας στο Ράδι». Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος κα Μαρία Ξηρογιάννη και ακολούθησαν οι χαιρετισμοί της Βουλευτή Βοιωτίας κας Γιώτας Πούλου, της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού κας Φανής Παπαθωμά, του Προέδρου κ. Ηρακλή Ντουφεξή και του Δημάρχου Ορχομενού κ. Γεώργιου Τζαβάρα. Στη συνέχεια, το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου παρουσίασε ρουμελιώτους χορούς σε διδασκαλία της Μαρίας Κραβαρίτη. Ακολούθησε αφιέρωμα στον αείμνηστο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη από την γυναικεία χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Παύλου «Υηττός» σε διδασκαλία του κ. Σταμάτη Φουντουζή. Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με τους Πάνο Νικολαϊδη στην κιθάρα και τον Βαγγέλη Παπάζογλου στο μπουζούκι.

«Παραδώσαμε στην τοπική κοινωνία του Παύλου ένα νέο και εξαιρετικά λειτουργικό δημόσιο χώρο, ένα έργο που υλοποιήθηκε πρωτίστως με την επιμονή του Προέδρου κ. Ηρακλή Ντουφεξή. Ήταν ένα δικό του όνειρο και χαιρόμαστε που έγινε πραγματικότητα. Εύχομαι να είναι καλορίζικη και να αποτελέσει ένα νέο πόλο δράσεων για την τοπική κοινωνία, να τον χαρούν μικροί και μεγάλοι»,

δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Γεώργιος Τζαβάρας.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις Δημοτικές Αρχές που συνέβαλαν διαχρονικά στην υλοποίηση αυτού του έργου, το οποίο αναβαθμίζει σημαντικά το κέντρο της Δ.Κ. Παύλου. Ευχαριστώ ιδιαίτερα την εταιρεία «Ε.Ε. Ν. Βοιωτίας» για την σημαντική χορηγία της καθώς και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ορχομενού που μας παρέδωσε αυτή την όμορφη πλατεία. Ιδιαίτερα θέλω να μνημονεύσω την κα Λεμονιά Σταματάκη για το αμείωτο ενδιαφέρον της σε όλες τις φάσης της υλοποίησής της. Ακόμα, θέλω να ευχαριστώ τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Παύλου για την συμμετοχή τους στην τελετή των εγκαινίων. Τέλος, χαίρομαι που σύσσωμη η τοπική κοινωνία αναγνωρίζει την αναγκαιότητα αυτού του έργου, το οποίο αναδεικνύει παράλληλα την τοπική αρχιτεκτονική και ιστορία του Παύλου»,

συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Παύλου κ. Ηρακλής Ντουφεξής.

08 Ιούλ 2024

Κλειστό Κύκλωμα Άρδευσης: Προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του

Ο Δήμος Ορχομενού ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι το Κλειστό Κύκλωμα Άρδευσης θα διακόψει τη λειτουργία του αύριο, Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, από τις 5 το απόγευμα ως και τις 10  το βράδυ για συντήρηση και καθαρισμό φίλτρων.