12 Σεπ 2024

Υποβολή δηλώσεων ζημιάς σε φυτικές καλλιέργειες από τη βροχόπτωση στις 7.9.2024

Ενημερώνονται οι παραγωγοί των περιοχών Ορχομενού, Παύλου, Διονύσου, Αγ. Σπυρίδωνα, Καρυάς, Λουτσίου, Αγ. Δημητρίου και Πύργου που η φυτική τους παραγωγή υπέστη ζημιές από την Βροχόπτωση στις 07 Σεπτεμβρίου  2024, ότι μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις ζημιάς στον ανταποκριτή του ΕΛ.Γ.Α. τις εργάσιμες ημέρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή, και από ώρα 09:30 π.μ. έως 13:30 μ.μ., από τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 μέχρι και την Δευτέρα  23 Σεπτεμβρίου 2024.

Σημαντική Υπενθύμιση:
Δηλώσεις που θα υποβληθούν μετά την παραπάνω ημερομηνία δεν θα ληφθούν υπόψη.

Κόστος Εκτίμησης Ζημιών:
Ο παραγωγός καταβάλλει τα τέλη εκτίμησης κατά την υποβολή της δήλωσης ζημιάς.

  • Αροτραίες καλλιέργειες: 1,00 ευρώ ανά στρέμμα
  • Αμπελοειδή, Κηπευτικά: 2,00 ευρώ ανά στρέμμα
  • Καρποφόρα δένδρα: 0,10 ευρώ ανά δένδρο (σε ελεύθερα ή γραμμοειδή σχήματα)
  • Καλλιέργειες υπό κάλυψη: 10,00 ευρώ ανά στρέμμα (δεν περιλαμβάνεται η χαμηλή κάλυψη)
  • Καλλιέργειες δρεπτών ανθέων: 20,00 ευρώ ανά στρέμμα
  • Καλλιέργειες φυτωρίων και καλλωπιστικών θάμνων – δένδρων: 40,00 ευρώ ανά στρέμμα
  • Καλλιέργειες γλαστρικών φυτών: 50,00 ευρώ ανά στρέμμα

Απαραίτητα Δικαιολογητικά:

  1. Δήλωση ΕΛΓΑ 2024
  2. Ταυτότητα
  3. Α.Φ.Μ.
  4. Αρ. Λογαριασμού Τράπεζας

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στον ανταποκριτή του ΕΛ.Γ.Α., κ. Ρουσέτη Βασίλειο, στο Δημαρχείο Ορχομενού, επί της 28ης Οκτωβρίου 50, τις εργάσιμες ημέρες από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 22613 51129

12 Σεπ 2024

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων

«Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Σωματείου Διάζωμα «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» ξεκίνησε το 2014 και απευθύνεται σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς σχολείων Πρωτοβάθμιας (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό) και Δευτεροβάθμιας (Γυμνάσιο, Λύκειο) Εκπαίδευσης όλης της χώρας καθώς και των ελληνόγλωσσων σχολικών μονάδων του εξωτερικού (βλ. κατάλογο με στοιχεία επικοινωνίας συντονιστών εδώ). Αφορά: Σχολεία Γενικής Εκπαίδευσης, Σχολεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Μουσικά Γυμνάσια-Λύκεια, Καλλιτεχνικά Γυμνάσια-Λύκεια, Αθλητικά Σχολεία, Σχολεία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, Σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα μπορεί να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο μαθημάτων του Προγράμματος Σπουδών. Συγκεκριμένα:

  • για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μπορεί να συνδυαστεί με τα μαθήματα: Ιστορία, Γλώσσα, Πληροφορική, Μαθηματικά, Αισθητική Αγωγή, Θεατρική Αγωγή, Μελέτη Περιβάλλοντος, Φυσική Αγωγή, Ξένες Γλώσσες.
  • για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορεί να συνδυαστεί με τα μαθήματα: Ιστορία, Γλωσσική Διδασκαλία, Αρχαία Ελληνική Γραμματεία (μτφ.), Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, Λογοτεχνία, Θρησκευτικά, Μουσική, Καλλιτεχνικά, Φυσική Αγωγή, Πληροφορική, Τεχνολογία, Φυσική, Χημεία, Μαθηματικά, Ξένες Γλώσσες.

Επίσης, μπορεί είτε να αξιοποιηθεί στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και συγκεκριμένα στις θεματικές: Ζω καλύτερα – Ευ ζην (Ψυχική και Συναισθηματική Υγεία), Φροντίζω το περιβάλλον (Παγκόσμια και τοπική φυσική κληρονομιά καθώς και Παγκόσμια και τοπική Πολιτιστική Κληρονομιά), Ενδιαφέρομαι και ενεργώ (Εθελοντισμός) και Δημιουργώ και καινοτομώ (Επιχειρηματικότητα – Γνωριμία με επαγγέλματα) τόσο για τα Δημοτικά όσο και για τα Γυμνάσια, είτε να υλοποιηθεί ως δράση στο πλαίσιο Πολιτιστικών, Περιβαλλοντικών ή Αγωγής Υγείας Προγραμμάτων καθώς και στο πλαίσιο ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών προγραμμάτων (e-Twinning, Erasmus+ ΚΑ1 και KA2 κ.λ.π.).

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να δημιουργηθούν οι συνειδητοί κληρονόμοι της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που θα προστατεύσουν τα μνημεία και θα αγωνισθούν για τη διάσωσή τους, για να συνεχίσουν αυτά να μας διδάσκουν στο διηνεκές.