06 Οκτ 2024

Παράρτημα Ρομά: Εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο κτήριο του δήμου

Ο Δήμος Ορχομενού ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι λόγω εργασιών αποκατάστασης ζημιών στο κτήριο του παραρτήματος Ρομά, οι ωφελούμενοι θα επικοινωνούν (καθώς τα τηλέφωνα δε θα λειτουργούν) και θα εξυπηρετούνται από το Κέντρο Κοινότητας και το Δημαρχείο για, περίπου, μία εβδομάδα.

 

06 Οκτ 2024

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διεθνές αρχαιολογικό συμπόσιο Ορχομενού

Ο Δήμος Ορχομενού και η ΕΦ.Α. Βοιωτίας διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία ένα 3ήμερο σπονδυλωτό συμπόσιο πολιτισμού και νέας γνώσης, στις 27,28,29 Σεπτεμβρίου 2024, ακριβώς σαράντα χρόνια ύστερα από το  1ο Διεθνές Αρχαιολογικό Συνέδριο ( 15 – 16 Σεπτεμβρίου 1984), ο οποίο είχε αναδείξει όλη την αρχαιολογική έρευνα που είχε προηγηθεί σχεδόν για μια δεκαετία και είχε φέρει – μεταξύ άλλων –  στο φως το Αρχαίο Θέατρο της πόλης, στους πρόποδες του Υφάντειου Λόφου (Δραγατσούλα).

Μια επέτειο που αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο η Δημοτική Αρχή του κ. Γεωργίου Ι. Τζαβάρα και μέσα από ποικίλες εκδηλώσεις κατάφερε να αναζωογονήσει το ενδιαφέρον της αρχαιολογικής, πολιτικής, αυτοδιοικητικής, επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής της Βοιωτίας, με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου Ορχομενού, οι οποίες ξεκίνησαν το 2016 με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και υλοποιήθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Δήμου Ορχομενού σε συνεργασία με το Σωματείο Διάζωμα, την Ι.Μ. Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, τον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ορχομενού «Παναγία η Σκριπού» που ακούει το όνομα «Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού»¨.

Το Διεθνές Αρχαιολογικό Συμπόσιο Ορχομενού ήταν υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας,  της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και  του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και την υποστήριξη της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Στόχος του Δήμου Ορχομενού ήταν αυτή η νέα γνώση να αποτελέσει πνευματική παρακαταθήκη, να γίνει νέα πηγή έμπνευσης, νέα αφορμή ερευνών και μελετών, πολιτιστικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας εμπνευσμένη από τους “Μινύες”!

 

1η ΗΜΕΡΑ

Περισσότερες εικόνες για την 1η Ημέρα: Αρχαιολογικό_Συμπόσιο_1η_ΗΜΕΡΑ

 

2η ΗΜΕΡΑ

Περισσότερες εικόνες για την 2η Ημέρα: Αρχαιολογικό_Συμπόσιο_2η_ΗΜΕΡΑ

 

3η ΗΜΕΡΑ

Περισσότερες εικόνες για την 3η Ημέρα: Αρχαιολογικό_Συμπόσιο_3η_ΗΜΕΡΑ