Με την συναυλία για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο ξεκίνησαν τα «Χαριτήσια 2024» στον Δήμο Ορχομενού.

Ο Δήμος Ορχομενού, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2024 εκδήλωση αφιερωμένη στην Πανσέληνο του Αυγούστου, με την οποία άνοιξαν και οι φετινές Πολιτιστικές Εκδηλώσεις «Χαριτήσια 2024».

Χορηγός της συναυλίας ήταν η εταιρεία METLEN Metal & Energy.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον πεζόδρομο του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού, όπου εκατοντάδες πολίτες και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν τη συναυλία της Βιολέτας Ίκαρη, με γνωστά και αγαπημένα κομμάτια γραμμένα για το φεγγάρι και τα αστέρια.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισαν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Ορχομενού κα Βασιλική Καραβαγγέλη και ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Γεώργιος Τζαβάρας.

Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές κκ. Ελευθέριος Κτιστάκης και Γεώργιος Μουλκιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κ. Γεώργιος Ντασιώτης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Νικόλαος Σουλιώτης, οι πρώην Δήμαρχοι Ορχομενού κκ. Ιωάννης Μπέσσας και Κωνσταντίνος Γκιζίμης, ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Λάμπρος Ρόδης, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Γεώργιος Νταντούμης, Ευθύμιος Μονοχάρης και Ιωάννης Φορτάκας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ. Ιωάννης Ζυγογιάννης, Μαρία Ξηρογιάννη, Αλέκος Βασιλείου και Κώστας Τσεκούρας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αλιάρτου – Θεσπιέων κ. Άγγελος Στάθης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ορχομενού κα Ανδριάνα Κατσαντώνη, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παύλου κ. Ηρακλής Ντουφεξής, ο Τοπικός Σύμβουλος Αγίου Δημητρίου κ. Ευστάθιος Καβαθούλης,  ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και εφημέριος του Ι.Ν. «Παναγία η Σκριπού» π. Νεκτάριος Αυγέρος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης και μέλη του ΔΣ, η Δντρια της Αβθμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας κα Γιώτα Χουλιάρα – Σιδερά, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων της Επαρχίας Λιβαδειάς και φυσικά ένα «ανθρώπινο ποτάμι» που απόλαυσε την δροσερή βραδιά, η οποία κράτησε κοντά στα μεσάνυχτα.

«Η συναυλία για την Πανσέληνο του Αυγούστου είναι μια παράδοση πλέον για τον ιστορικό Ορχομενό. Επί σειρά ετών, δημιουργικές δυνάμεις ένωσαν τις φωνές τους μπροστά από τον αρχαιολογικό μας χώρο, όπως συνέβη και φέτος με προσκεκλημένη μας την Βιολέτα Ίκαρη. Ευχαριστώ τον κόσμο που ανταποκρίθηκε τόσο μαζικά στην πρώτη μας εκδήλωση για το φετινό καλοκαίρι. Το Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού προχωρά και τον προσεχή Σεπτέμβριο θα έχουμε την ξεχωριστή χαρά να μπούμε ξανά ως θεατές και μέσα στο αναστηλωμένο Αρχαίο Θέατρο της πόλης μας. Σας περιμένουμε, λοιπόν, να απολαύσουμε όλοι μαζί τα «Χαριτήσια 2024»,

δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Γεώργιος Τζαβάρας.

«Ευχαριστούμε την Βιολέτα Ίκαρη για την μοναδική βραδιά που μας πρόσφερε αλλά και τους συντελεστές της καθώς και σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά που ήταν μαζί μας στην Αυγουστιάτικη πανσέληνο. Θέλω να αναφερθώ προσωπικά στον τοπικό σύμβουλο κ. Γιώργο Ζωγράφο και να τον ευχαριστήσω για την βοήθειά του αλλά και τον κ. Κώστα Τσαμπά για την παραχώρηση του ξενώνα του στους φιλοξενούμενους καλλιτέχνες και τον κ. Γιώργο Μεντέ για την διακόσμηση. Συνεχίζουμε τις εκδηλώσεις μας, με επόμενο σταθμό την μουσική βραδιά «Από την Πάτρα στον Ορχομενό», το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2024 στην κεντρική πλατεία του Ορχομενού»,

συμπλήρωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Βασιλική Καραβαγγέλη.

 

Όλες οι εκδηλώσεις «Χαριτήσια 2024» στην ιστοσελίδα του Δήμου Ορχομενού www.orchomenos.gr

Print Friendly, PDF & Email